Luchtverwarming

Door de strenge wetgeving rond ventilatie is het vaak wikken en wegen wat dan de beste keuze is om je woning of bedrijfsgebouw te verwarmen. Met luchtverwarming heb je alvast een heel interessante mogelijkheid. Bij deze verwarmingsoplossing is het ventilatiesysteem en de verwarming in een systeem verwerkt. Dat zorgt niet alleen voor een constant aangenaam binnenklimaat, maar is ook een kostenbesparende oplossing.

Zo werkt luchtverwarming

Bij luchtverwarming wordt de lucht opgewarmd en vervolgens terug in het gebouw geblazen. Er bestaan zowel centrale als decentrale luchtverwarmingssystemen.

Centrale luchtverwarming werkt via een kanalennet voor aanzuig en uitblaas. De lucht uit het gebouw wordt aangezogen en via een kanalennet naar een centraal verwarmingstoestel, zoals een warmtepomp of een ketel, gevoerd. De verwarmde lucht verspreidt zich vervolgens over het gebouw. 

Decentrale luchtverwarming werkt zonder kanalennet. In elke ruimte wordt wel een warmtebron, zoals een warme luchtblazer of airco voorzien. 

Luchtverwarming is een heel interessante alternatieve verwarmingstoepassing en bewees al decennialang zijn voordelen bij zowel woningen, kantoren en winkels als magazijnen. 

Bekijk onze realisaties!

 

Waarom voor luchtverwarming kiezen?

  • In combinatie met een warmtepomp kan je met luchtverwarming ook koelen. Meer zelfs, je ruimte kan je vlotter koelen dan met vloerverwarming waardoor je tijdens elk seizoen een aangenaam binnenklimaat hebt. 
  • Het is een esthetische oplossing. Net zoals vloerverwarming is deze vorm van verwarmen nauwelijks zichtbaar te integreren en heb je geen plaatsverlies. De geïsoleerde luchtkanalen werkt men weg in de grond, een vals plafond, de chape, een betonplaat of in de kelder. 
  • Omdat je luchtverwarming ook kan inzetten als ventilatiesysteem, kan dit je een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. 
  • Met luchtverwarming geniet je van zuivere, gezonde lucht. De lucht die circuleert in de verschillende ruimtes wordt immers voortdurend gefilterd, bevochtigd of gekoeld. Door dit filtersysteem worden naast stof, ook huismijt, pollen en andere bacteriën uit de lucht gehaald. 

Je oude accumulatoren vervangen door luchtverwarming? 

Contacteer ons!

Ostijn overloopt graag met jou de verschillende mogelijkheden om tot een duurzame verwarmingsoplossing te komen. Daarbij houden wij rekening met alle mogelijke factoren. Jouw comfort telt.
Bekijk ook mijnverbouwpremie.be en financien.belgium.be om in aanmerking te komen voor een premie of het tijdelijk verlaagd BTW-tarief van 6%. 

Zin in een babbel over luchtverwarming?
Contacteer ons!